在托福听力备考中,想要快速提升自己的托福听力能力,选择好适合的练习材料是个非常重要的环节。而对于很多备考学生来说,TPO为往往就是一个备考材料的首先。那么,在以下内容中,我们就为大家带来托福TPO40听力Conversation题目文本及答案解析。

音频免费下载——对话部分(Conversation)http://edu.newstudy.cn/article/81

Conversation 1

QUESTIONS

1. Why does the student go to see the professor?

a. To find out all the requirements for a project

b. To discuss a service gap at a restaurant

c. To get help understanding concepts relevant to his project

d. To get help with designing a business plan

答案:C

破题关键词汇:see the professor

解析:

(从第47秒开始,原文重现:So here’s my question, I read something about service standard that kind confused me, what’s the difference between service design and service standard?)

学生抛出了他此次来找教授的目的,因为对于服务设计和服务标准之间的差别有些迷惑不清,所以C选项正确。

2. Why does the professor mention a student in another class?

a. To describe an interesting topic for a project

b. To explain the cause of her initial confusion

c. To point out that she has not received e-mails from all her students yet

d. To indicate that she has several students doing projects about restaurants

答案:B

破题关键词汇:in another class

解析:

(从第26秒开始,原文重现:Wait, I thought you were gonna come up with hypothetical business plan for an amusement park, isn’t that what you emailed me last week?)

教授误以为学生是要围绕游乐园来写一个假设的商业企划,但后来发现是这是另一个学生要写的内容,所以B选项正确。

3. Why does the professor talk about the cafeteria on campus?

a. To give an example of an effective service design

b. To illustrate how service standards can inform service design

c. To help the man understand a service problem

d. To illustrate the concept of a service gap

答案:A

破题关键词汇:cafeteria

解析:

(从第1分08秒开始,原文重现:Service design, is, think of the cafeteria here on campus, there are several food counters right, all with big clear signs, to help you find what you’re looking for, soups, salads, desserts, so you know exactly where to go to get what you need. )

教授举学校食堂的例子,是为了说明学校食堂的设计非常合理,大家可以很方便的找到自己所需要的东西,所以A选项正确。

4. What do the speakers imply about the bakery the student went to recently? Click on 2 answers.

a. The apple pie he bought there was not as good as it usually is.

b. The bakery's service design was inefficient.

c. The bakery needs additional employees to fix a service gap.

d. The bakery did not meet a service standard.

答案:B, D

破题关键词汇:imply, bakery

解析:

(从第2分04秒开始,原文重现:And that’s what’s called the service gap, maybe there wasn’t enough training for the employees, or maybe they just run out of pie that day, but there’s something wrong about the process, and the service standard wasn’t being met.)

学生想买苹果派,也有一个小的标签,上面写着苹果派,但是却没有剩余了。于是教授说,这就是service gap. 所以B选项正确。后面又继续说,也许是因为对员工缺少足够的训练,或许也正好就是那天的派都卖完了,但是整个流程却是有问题的,可能是服务标准没有达标,所以D选项正确。

5. What does the professor say the student should do for his project?

a. Compare an on-campus service model with an off-campus one

b. Interview the service manager and employees at the cafeteria

c. Recommend service improvements at the cafeteria and the bookstore

d. Analyze the service design of a nearby restaurant

答案:D

破题关键词汇:should do, his project

解析:

(从第2分28秒开始,原文重现:Well, campus businesses like the cafeteria or bookstore, don’t quite follow the kinds of service models we are studying in class, you should go to some other local establishment I’d say .)

学生想要用学校的食堂作为研究对象,但是教授说学校的食堂或者书店并不符合课堂上学习的服务模型,应该去当地其他的一些公司进行研究。所以D选项正确。

Conversation 2

QUESTIONS

1. Why does the woman go to see the man?

a. To ask for his help in getting a job off campus

b. To apply for job in the library archives

c. To find out if the man has received her letter of reference

d. To get help on a project she is doing with a professor

答案:A

破题关键词汇:see the man

解析:

(从第27秒开始,原文重现:And I, well, I was hoping I could talk to you about a job actually.)

由此可知学生找教授是为了得到一份工作。所以A选项正确。

2. During the conversation, what surprises the man?

Click on 2 answers

a. That he does not remember the woman

b. That the woman knows the library has a job opening

c. That the woman came to him for help

d. That the woman is still interested in photography

答案:B, C

破题关键词汇:surprises

解析:

(从第32秒开始,原文重现:Oh the job here? In the library archives? That was fast, we just posted it yesterday.

从第48秒开始,原文重现:But how can I help?)

由此可知学校刚贴出图书馆档案室招聘信息,学生就来询问工作的事情,所以教授觉得很惊讶,她竟然知道有这个招聘信息。所以B选项正确。

但是学生说想找摄影工作,所以教授很惊讶,因为他不知道自己应该如何帮助学生。所以C选项正确。

3. What does the man imply about Professor Ryan?

a. Professor Ryan will decide who gets the library assistant job.

b. Professor Ryan was in charge of the library’s photography exhibit.

c. Professor Ryan was impressed with work the woman did on the photography exhibit.

d. Professor Ryan recommended the woman for the library assistant job.

答案: C

破题关键词汇:imply, Professor Ryan

解析:

(从第1分零9秒开始,原文重现:Of course, we all thought you did a great job, I remember saying that to Professor Ryan, he thought so too. I suppose you’ve already asked him for a recommendation?)

教授说他们都觉得这个学生上次的摄影工作做的非常好,Professor Ryan也这样觉得,

所以C选项正确。

4. What will be the main responsibility of the new library assistant?

a. Cataloging photographs taken during the university’s hundreth year

b. Planning and setting up photography exhibits at the library

c. Writing research reports about photographs in the library’s collection

d. Finding photographs requested by library users

答案: D

破题关键词汇:main responsibility, new library assistant

解析:

(从第1分零52秒开始,原文重现:It doesn’t involve taking pictures but it does involve working with pictures, filling requests for specific photos from students and professors.)

教授说图书馆助理这份工作虽然不包含拍摄照片,但是却也是做一些和照片相关的工作,比如找到一些学生和教授所需要的具体的照片。所以D选项正确。

5. What does the woman imply about the library assistant job?

Click on 2 answers.

a. She feels she is not qualified for it.

b. She is reluctant to apply for it because it does not involve taking photographs.

c. She thinks it would fit in well with her class schedule.

d. She thinks it would require too much of her time.

答案: B, C

破题关键词汇:imply, the library assistant job

解析:

(从第2分零04秒开始,原文重现:The hours are definitely better. But I really do want to find out about that job in a studio first. I’m sure you understand. )

学生首先说这份图书馆的工作时间很好,所以C选项正确。

然后学生继续说还是更想要得到那份在studio的工作,所以也就是暗示这份工作并不理想的原因是不需要拍照,所以B选项正确。